Министър Петкова ще открие конференция за ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика

Прочетена: 41

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференцията „Ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика и нормативната база в областта на енергетиката – предизвикателства пред Югоизточна Европа“. Първото събитие от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС, част енергетика се организира от Института за енергиен мениджмънт, със съдействието на Министерството на енергетиката.
Очаква се в дискусиите да се включат вицепрезидентът на Европейската комисия, отговарящ за Енергийния съюз Марош Шефчович,  директорът на Секретариата на Енергийната общност Янез Копач, президентът на Европейската организация на потребителите Йорян Бринкман, вицепрезидентът на Евроелектрик Магнус Хал и други.

Участниците ще обсъдят ефективните механизми, чрез които основните послания на НПО да достигнат до европейските институции, кои са най-добрите практики за това, каква ще бъде ролята на организациите в управлението на Енергийния съюз и други.

Форумът се провежда на 15-ти март 2018 г. от 10 часа в Хотел „Балкан“ в София.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.03.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.