Любомир Пейновски бе избран за член на УС на КРИБ

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България проведе годишното си Общо събрание

Прочетена: 41

Емил Христов

Членът на Управителния съвет на Камарата на строителите в България Любомир Пейновски, мажоритарен собственик на „Клийнтех България“ ООД, бе избран за член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Това се случи на годишното Общо събрание на организацията, което се проведе в хотел „Маринела“. На събитието присъстваха инж.

Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ и член на УС на КРИБ, зам.-председателят на УС на Камарата инж. Калин Пешов, изп. директор инж. Мирослав Мазнев, почетният председател на КСБ и член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова и др.

В Управителния съвет на КРИБ за първи мандат бяха избрани общо 9 нови членове. Сред тях и Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД. Други 3 бяха преизбрани за втори мандат. Общият брой на членовете на УС на организацията е 29. Избран бе и един нов член на Контролния съвет.

„Конфедерацията бе изключително активна в ролята си на социален партньор, в резултат на което не само постигнахме значими резултати, но и нещо повече – водихме битки и ги спечелихме“, заяви в уводното си слово председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Той допълни, че Конфедерацията продължава да настоява за довършване на реформите в енергетиката и либерализацията на пазара на електроенергия.

„Инвестиционният климат в страната ни става все по-добър и все повече хора разширяват предприятията си, производството си, затова недостигът на работна ръка не е случаен. Безработицата е ниска, заплатите растат, и то със сериозни темпове“, подчерта още Домусчиев.

Членовете на КРИБ обсъдиха и приеха и отчета за дейността на сдружението за изминалата година, както и доклада на Контролния съвет.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.04.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.