Най-голямата тропическа оранжерия в света ще е във Франция

Строителството на обекта ще започне през 2019 г.

Прочетена: 70

Най-голямата тропическа оранжерия в света ще бъде изградена в Па дьо Кале, Франция. Паркът ще е с площ от над 20 000 кв. м и ще се казва Tropicalia. Проектът е на Coldefy & Associates, създаден в сътрудничество с енергийната компания Dalkia. Инвестицията ще възлезе на 62 млн. долара.

Обектът ще впечатлява посетителите си не само с огромния си размер, но и с енергийна ефективност (ЕЕ). Постройката ще може да рециклира топлина благодарение на двойно изолирани стъклени куполи, които ще бъдат направени от стомана и ETFE пластмаса. Те ще създават въздушна камера, която ще се нагрява от парников ефект. Освен това оранжерията ще бъде частично вградена в земята, за да се възползва от естествената изолация и да осигури стабилна вътрешна среда целогодишно. Целта от мерките за ЕЕ е излишната топлина да може да бъде използвана в съседни сгради.

Паркът ще е изпълнен с флора и фауна, която ще създава невероятни тропически пейзажи. Те ще са свързани с пешеходна пътека с дължина от 1 км. Красотата на място ще се допълва от висок водопад от 25 м и басейн с олимпийски размери, в който ще плуват амазонски риби. Tropicalia ще разполага още с аула, изследователска зона с конферентна зала, лаборатория и клиника, ресторант, спални помещения и закусвалня.

Авторите на проекта го описват като „балон на хармония“, който е перфектно интегриран в местната среда и снабден с невероятна иновация. Строителството на Tropicalia трябва да започне догодина, за да отвори врати през 2021 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.04.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.