Президентът Румен Радев: Операцията в Сирия доказа, че ООН е все по-често пренебрегвана

Прочетена: 28


„За успеха на една военна операция се съди по ефектите, които тя постига. Специално за операцията в Сирия, военен ефект – пренебрежим. Финансов ефект – минус половин милиард долара. Политически ефект – предимно вътрешен за държавите, които нанесоха удара“.Това каза президентът Румен Радев, който на публична лекция в УНСС коментира ракетния удар на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия в отговор на химическата атака в Дума.

„Операцията в Сирия доказа, че ООН е все по-често пренебрегвана, а засега никой не може да я замести. Това увеличава риска за света, вместо да го намалява”, коментира Радев. Според него спрямо Сирия не трябва да се прилагат стратегии от отминали конфликти. „Моят призив е за по-малко оръжие, повече диалог”, коментира той.

Президентът Радев подчерта, че на предстоящото заседание на КСНС ще бъде разгледана обстановката не само в Сирия, а и на Балканите.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.04.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.