Започна Виенския икономически форум (на живо)

Прочетена: 46

Започна Vienna Economic Forum (VEF – Виенски Икономически Форум). Той е учреден през април 2004 година във Виена като българска инициатива със стремежа да се насърчава регионалното икономическо сътрудничество между държавите- членки на форума, включени в региона от Адриатическо до Черно море. В неговото 14- годишно развитие Vienna Economic Forum постепенно и неизменно  засилва ролята си както в региона на Югоизточна Европа, така и в други държави- членки и нечленки на Европейския съюз. Като признание за тези години на  успешна активност в региона, на Vienna Economic Forum са присъдени Статут наМеждународна неправителствена организацияКонсултативен статут към  Съвета за икономическо и социално развитие на ООН (ECOSOC), Vienna Economic Forum е регистриран в Транспарентния регистър на Европейския парламент и Европейската комисия.

Участие в него ще вземат премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и еврокомисар Мария Габриел.

С организирането на Vienna Economic Forum– Sofia Talks 2018 под мотото „Политиката среща икономиката“ се цели в рамките на „Софийски разговори 2018“ да се улесни директната обмяна на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и ръководни представители на регионалната и международната икономика, да се създадат условия за дискусия за прагматично ориентирано и по- интензивно регионално сътрудничество и – с подкрепата на регионалните лидери- да се търсят решения в различни сектори на регионалната икономика.

Форматът на събитието обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика, чиито интереси и активност са фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за растежа и стабилността в региона. Интересът към развитието на различни сектори на регионалната икономика е демонстриран чрез участието на отговорни представители на изтъкнати икономически субекти от региона, Европа и света- всички от тях – членове на Управителния съвет на Vienna Economic Forum.

 „Софийски Разговори 2018“  Vienna Economic Forum си е поставил за цел да прехвърли мост към следващото, след Българското председателство на Съвета на Европейския съюз,  Австрийско председателство през втората половина на 2018 година и организира юбилейния си 15th Vienna Economic Forum- Vienna Future Dialoque 2018 на 19 ноември 2018  година във Виена под същото мото „Политиката среща икономиката“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.05.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.