Министър Лиляна Павлова: Кръговата икономика е реалност, към която трябва бързо да се адаптираме

Прочетена: 30

Кръговата икономика е реалност, към която трябва бързо да се адаптираме. Това заяви министър Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС по време на международния форум „Кръгова икономика и чисти технологии“.

„Българското председателство не случайно избра именно този подход и за лидерската среща на 16 май, за да покажем, че е важно в каква околна среда живеем. Европейските лидери на 28-те държави членки на ЕС седнаха около нашата иновативна и рециклирана маса, всяка част от която има и други приложения. Към този затворен цикъл трябва да стремим, ако искаме да се сравняваме с водещите икономики, когато говорим за дигитална Европа и за иновации, подкрепена от бизнеса и намиращи практическо измерение в бита ни“, допълни още тя. 


„Форумът „Кръгова икономика и чисти технологии“ е не просто едно от календара на Българското председателство, а част от официалните съпътстващи събития на Срещата на върха в София. Благодаря на „Клийнтех България“ и на Министерство на околната среда и водите за поставането на тази тема в нашия дневен ред. За да имаме единна, конкурентна и модерна Европа“, сподели Павлова.


„Очаквам на този форум да обсъдим как политиците, икономиката и институциите трябва да заработим заедно и да затворим цикъла между нас така, че да създадем условия той да заработи и на проктика“, завърши тя.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.05.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.