Доверието в Съюза и оптимизмът за бъдещето нарастват сред европейските граждани

Прочетена: 18

Според последното проучване „Стандартен Евробарометър“ публикувано днес мнозинството от европейците смятат, че икономическото положение е добро и те са оптимистично настроени за бъдещето. Доверието в Съюза расте, а подкрепата за Икономическия и паричен съюз е на най-високото си равнище. Това съобщават от пресцентъра на ЕК. 

50% от европейските граждани продължават да имат положително мнение за състоянието на европейската икономика — това е най-високият резултат от 2007 г. насам.

Доверието в ЕС нарасна до 42 % и е на най-високото си равнище от есента на 2010 г. насам. България е сред страните членки с най-високо доверие в ЕС (56%).

40 % от европейците имат положителна представа за ЕС, като най-голям е процентът в Ирландия (64 %), България и Португалия (по 56 %). Мнозинството от европейците са също така оптимистично настроени към бъдещето на ЕС (58 %).

Свободното движение на хора, стоки и услуги в рамките на ЕС и мирът между държавите — членки на ЕС се възприемат като двата най-положителни резултата на ЕС, а миграцията и тероризмът са сред основните тревоги на европейците.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.06.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.