Ръководството на КСБ и ПГ на ПП ГЕРБ обсъдиха актуални теми за бранша

Прочетена: 44

Ренета Николова

Ръководството на Камарата на строителите в България и ПГ на ПП ГЕРБ проведоха среща в Народното събрание. На нея от страна на КСБ присъстваха инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет (УС) на КСБ, Владимир Житенски, зам.-председател на УС на КСБ, инж. Любомир Качамаков, член на УС и на Изпълнителното бюро (ИБ) на КСБ, председател на ОП на КСБ – София, Любомир Пейновски, член на УС на КСБ и член на Съвета на директорите на „Строителна квалификация“ ЕАД, инж. Мирослав Мазнев, изп. директор на Камарата, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на „Вестник Строител“ ЕАД и ПР на КСБ. От ПГ на ПП ГЕРБ в срещата участваха Цветан Цветанов, председател на ПГ на ПП ГЕРБ, Данаил Кирилов, председател на парламентарната Комисия по правни въпроси, Ивелина Василева, председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите (КОСВ), Петя Аврамова, зам.-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Станислав Иванов, зам.-председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения, член на КОСВ и секретар на ПГ на ПП ГЕРБ. Инж. Илиян Терзиев благодари на Цветан Цветанов и ПП ГЕРБ за срещата. Ръководството на КСБ представи предложенията на Камарата за промени в законодателството – ЗУТ и ЗОП, които ще допринесат за подобряване на строително-инвестиционния процес, включително свързаните с обжалванията, критерия най-ниска цена в търговете, т.нар. пределни цени. Коментирани бяха и промените в ЗУТ, касаещи чл. 14, ал. 2 от ЗКС, и становището на КСБ, в което Камарата настоява да отпадне възможността строителни дейности от 5-а категория да се изпълняват от строители, невписани в ЦПРС, като по темата предстои работна среща на експертно ниво.

„Бъдете активни, участвайте в законотворческия процес със своите предложения, за да можем ние да приемем впоследствие добре прецизирани закони, които няма да се ремонтират през няколко месеца“, заяви председателят на ПГ на ПП ГЕРБ. „Промените, които направихме в Закона за обществените поръчки, имат за цел да ­спрат умишления саботаж на проекти, в които се възползваме от европейската солидарност“, обясни той и изрази мнение, че трябва да се сложи край на практиката при търгове да се избира предложилият най-ниска цена, без да се осъзнава, че това оказва пряко влияние върху качеството на изпълнението. „Уверявам Ви, че сме с протегната ръка към Вас винаги когато имате нужда от нас“, обърна се Цветанов към ръководството на КСБ.

Повече за срещата четете в следващия брой на в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.06.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.