Започва ветроходната регата „Кор Кароли“

Прочетена: 27

Започва ветроходната регата „Кор Кароли“. Състезанието ще се проведе до 15 август, като стартът е в Бургас с „Про-Ам“ гонка, която ще се състои днес от 13.00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От 19.00 ч. на Пристанище-Бургас ще се състои церемонията по откриването на надпреварата. Официалната състезателна програма започва на 12 август, в 11.00 ч. със старт на първия етап от Бургас – о-в Св. Иван – Бургас. Тази година отново Община Бургас и Пристанище Бургас са партньори на фондация „Кор Кароли“ във връзка с организирането и провеждането на едноименното състезание. 
Таксата за участие на човек е 10 лв. Такса за лодките, независимо от тяхната големина няма да има. Таксите могат да се плащат и на място. Средствата ще бъдат насочени за организиране и провеждане на самото състезание и за годишната церемония „Златен глобус“ на Фондацията. Последните гонки са във варненския залив на 15 август, като същия ден ще бъде и награждаването. 
Организационният комитет на регата „Кор Кароли“ обявява, че поради невъзможност и отказ от страна на „Марина Порт“ Созопол да домакинства флотилията от яхти, участващи в регатата, маршрутът на втора и трета състезателни гонки, които ще се проведат на 12.08 /неделя/ и 13.08 /понеделник/, е променен както следва:

-12 август (неделя) – старт Бургас – о. Свети Иван – Бургас;
– 13 август (понеделник) – старт Бургас – Свети Влас.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.