Обявиха търг за изготвяне на идеен проект за тунел на Софийски околовръстен път от ул. „Ралевица” до АМ „Люлин”

Прочетена: 1300

Столичната община обяви търг за изготвяне на идеен инвестиционен проект по част „Тунели“ при км 50+720 на Софийски околовръстен път от ул. „Ралевица” до АМ „Люлин”. Стойността е 490 000 лв. без ДДС. Във връзка с необходимостта от ускорено изграждане на Софийски околовръстен път (СОП) с цел облекчаване на трафика в столичния град се налага проектиране на фаза идеен проект за тунелни преминавания. При км 50+920 централното платно по регулация преминава в тунел с дължина 1185 м, който излиза при км 52+105 от Софийския околовръстен път. Дължината на входящата рампа е 200 м, а на изходящата е приблизително 150 м. Габаритът на централния тунел е 10,50 м между бордюрите. За да се осигури преминаване под Боянска река наклонът на надлъжния профил е 4,5%, а след преминаване под реката тунелът трябва да продължи с надлъжен наклон 0,5%, за да може при излизането от него да има достатъчна височина за премостване на бул. “Цар Борис ІІІ“. За осигуряване на директни връзки по направленията Перник-София и София-Перник от централния тунел на км 51+580 се отделят два еднопосочни тунела с габарит на пътното платно 6,0 м. Тунелите минават под нивото на кръстовището и с рампа излизат в средата на бул. „Цар Борис III“ преди светофара на ул. „Планинец“, където се включат в съществуващото положение. В този участък движението е двупосочно. Габаритът на пътното платно е 7,0 м между бордюрите и обслужващи тротоари по 0,75м. След края на тунелния възел на 60 м преди пресичането с бул. “Пушкин“ габаритът на централния тунел е 7,50м между бордюрите. Дължина на основния тунел (по директното трасе на околовръстен път).

Идейният проект трябва да включва следните части:

– Пътна, включваща ситуация, тротоари, напречни и надлъжни профили;

– Конструктивна, включително строителни съоръжения за безопасност и контрол;

– Вентилация;

– Дренажни и отводнителни системи;

– Осветление в тунела, включително портално, аварийно и евакуационно осветление;

– Пътна сигнализация;

– Противопожарна система;

– Електроснабдяване;

– Телефонизация – радиопредаване;

– Видеонаблюдение;

– Централна система за мониторинг и управление;

– Трасировъчен план. При избора на изпълнител срокът за изпълнение ще има тежест 20 %, „организацията за изпълнение на проектирането” -50 %, а цената- 30 %. Оферти могат да се подават до 10 септември.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.