Най-лошите грешки при ремонт на детската стая

Когато искате да преобразите детската стая, някои грешки трябва да бъдат избегнати

Прочетена: 43

Детската стая е любимото място в дома ни, защото е изпълнена с радост и веселие. Препоръчително е тя да създава комфорт на обитателите си, да ги стимулира да се развиват и да творят. Ето защо спестяването на някои грешки е добра идея, стига да знаем как да подходим при ремонта й.

Когато се заемем със задачата да я преобразим, на първо място трябва да си съставим план за предстоящите промени. Ако предвиждаме по-сериозни намеси, желателно е да се обърнем към фирма за къртене на бетон и стени. Така ще си осигурим отличен старт за развихряне, преди да я освежим с новия интериор. Имайте предвид, че почти всички подобни компании предлагат и услугите почистване и извозване на строителните отпадъци.

Кои са най-лошите грешки при ремонт на детската стая:

  • Монотонна атмосфера

Ако прекалим с неутралните цветове и не съумеем да внесем пъстри акценти, за да събудим изследователската природа на децата, може да изпаднем в една нежелана крайност. Стремете се към баланс и не се придържайте само към един цвят.

  • Шарено, шарено, много шарено

Това също не е удачна тенденция и по-скоро би създала нервно безпокойство у момченцата и момиченцата. Ако облепим навсякъде стикери или шарени тапети, те ще се чувстват изнервени и може да станат необяснимо капризни. Разграничете зоните за почивка и за игра, редувайте пъстрите акценти и не прекалявайте с тях.

  • Ярки и наситени цветове

Повечето от нас знаят как им влияят цветовете, а при децата психиката е още по-крехка. Не е допустимо да прибягваме до наситено червено или оранжево, защото тези тонове ще ги превъзбудят и може дори да ги направят агресивни. Ако малките или вие обичате тези цветове и държите да присъстват в помещението, внесете ги чрез килим, картина или пуф, но нека те не са основният лайтмотив.

  • Несъобразяване с темперамента на детето

Дори да ви се струва изненадващо решение, темпераментът е от съществено значение при обзавеждането на стаята на детето. Ако то е по-буйно, има потребност от спокойствие и хармония, и обратното, когато то е склонно да се затваря в свой свят. Съобразявайте винаги индивидуалния характер и предпочитанията му.

  • Изземване на личния избор

Вече беше споменато, че личният вкус на детето, също е ключов фактор тук. Дори да е в първите си години от раждането, намерете начин да разберете кои нюанси му се нравят. Тествайте го с различни изображения или лентички, изрязани от цветна хартия. То само ще ви насочи от какво има нужда, поне към този момент от възрастта си.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.08.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.