Близо 1 млн. лв. са необходими за ремонта на 29 км от път III-592 Подкова – Токачка в област Кърджали

Прочетена: 26

Близо 1 млн. лева по предварителни разчети са необходими за ремонтно-възстановителни дейности на 29 км от третокласния път III-592 Подкова – Кукуряк – Токачка. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Пътят е изграден преди повече от 40 години с намален габарит в определени участъци, а последният му основен ремонт е правен през 1982 г. През годините участъкът е поддържан с разполагаемия бюджет по програмата за текущ ремонт.

АПИ търси и разглежда възможности за подобряване състоянието на третокласната пътна мрежа. Хроничното недофинансиране на пътния сектор влоши състоянието й и в момента над 6000 км третокласни пътища, какъвто е и пътя Подкова – Кукуряк – Токачка, се нуждаят от ремонт. Затова е важно колкото се може по-скоро да бъде изградена и въведена тол системата, която ще позволи в ремонта и поддържането на републиканските пътища през следващите години да се инвестират много повече средства.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.09.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.