Министър Младен Маринов: Администрацията на МВР е сведена до минимума, който е необходим за нейното функциониране

Прочетена: 718

Администрацията на МВР е сведена до минимума, който е необходим за нейното функциониране. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в интервю за предаването „Седмицата“ по Darik .
„Обществото трябва да има уважение към полицая и да изпълнява неговите нареждания, когато те са дадени по законов ред, за да срещне и обратното отношение. Да, има колеги, които не спазват етиката, и ние взимаме мерки, когато установим нарушенията, но процесът е двустранен. Аз като бивш полицай и вече министър ще работя точно върху това – за да убедим обществото, че трябва да имаме по-високи заплати, ние трябва да му покажем, че работим за неговата сигурност. А това минава към отношението и към жертвите на престъпленията, и към гражданите, отиващи за чисто административни услуги“, обясни Маринов.
Той посочи, че за да се смени целият автопарк на полицаите, се изискват много пари. „Използваме механизми, които са по програми на ЕС – например за високо проходими автомобили за държавите, които са външна граница на ЕС. Но си остава проблемът за дирекциите във вътрешната част на нещата и работим по въпроса да се завърши обществената поръчка“, коментира вътрешният министър.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.