Заместник-министър Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт от инициативата 16+1

Прочетена: 35

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Събитието, което се проведе в периода 16-17 октомври в Белград, бе открито от президента на Сърбия Александър Вучич и вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

В рамките на министерската среща заместник-министър Занчев очерта транспортните връзки по направлението запад-изток, както и възможностите за комбинирани превози. „Капацитета и функционалността на двете черноморски пристанища Варна и Бургас предоставят добри подходи за прехвърляне на товарите от морски към железопътен или пътен транспорт“, допълни още той.

Велик Занчев отбеляза, че съществуващата пристанищна инфраструктура в България е с висока гъстота и има наличен свободен пристанищен капацитет. „Тенденцията за развитие на морските ни пристанища е свързана с активно привличане на частни инвеститори в дейностите по изграждането и управлението им“, заяви още заместник-министърът.

„Добавената стойност, която ще се създаде от сътрудничеството в рамките на инициативата „16 + 1“, е от особено значение за България“ каза в заключение заместник-министър Занчев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.