Проведе се заседание на комисията за определяне на наградите от конкурса „Златен отвес 2018”

Прочетена: 114

На 18 октомври се състоя заседание на комисията за определяне на наградите от конкурса за строителство „Златен отвес 2018“. Организатор на традиционното събитие, което се провежда за 17-и път по повод професионалния празник на бранша, е Областното представителство на КСБ във Варна, а медиен партньор е вестник „Строител“.

Комисията с председател арх. Виктор Бузев, главен архитект на община Варна, и членове – арх. Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България (КАБ), арх. Иван Трендафилов, председател на регионалната колегия на КАБ, арх. Димитър Стефанов, председател на Съюза на архитектите в България – Дружество Варна, инж. Снежана Милева, председател на регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Руси Русев, член на Областния съвет на ОП на КСБ – Варна, и Мартин Славчев, отговорен редактор във в. „Строител“, определи победителите в осем категории: „Многофамилни жилищни сгради“, „Еднофамилни жилищни сгради“, „Хотели и ваканционни комплекси“, „Административни, офис, промишлени и търговски сгради“, „Спортни и развлекателни обекти, обекти в социалната сфера, образованието и здравеопазването“, „Обекти на инфраструктурата и благоустройството“, „Реставрация на обекти – недвижими паметници на културното наследство“, „Саниране на обществени и жилищни сгради“. Избран бе и носителят на голямата награда „Златен отвес 2018“.

Право за участие в конкурса имаха строителни фирми, които са завършили своите проекти на територията на България в периода до 30 септември 2018 г. и досега не са се включвали в съревнованието. Сред критериите за оценка бяха качеството на строително-монтажните работи, прецизност­та при спазване на технологиите и детайлите на сградата, съответствието с проекта, както и функционалната пригодност, индивидуалността на архитектурния проект, възстановяването и усъвършенстването на градската среда.

Официалната церемония по връчване на наградите „Златен отвес 2018“ ще се състои на 25 октомври 2018 г. от 16:00 ч. в „Гранд Мол“ – Вар­на. От 25 октомври до 4 ноември ще се проведе и строителната изложба, включваща всички участвали проекти.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.