Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод Деня на Кърджали

Прочетена: 29

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод Деня на Кърджали. Тя поднесе венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов. След това председателят на парламента присъства на тържествената сесия на Общинския съвет на Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Цвета Караянчева участва в тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите и приветства жителите и гостите на града. 
Скъпи съграждани, за мен е чест и удоволствие да бъда с Вас на нашия празник, отбеляза в приветствието си Цвета Караянчева. Тя добави, че 106 години Кърджали ревностно пази своето историческо минало и гради своята многолика съвременна биография. Ние, днешните му обитатели, се учим да бъдем добри стопани, да градим мостове и да няма залостени врати помежду ни, заяви в приветствието си председателят на парламента. По думите й, ако днес приемаме свободата за даденост, то е защото имаме опора в миналото и светли примери, в които намираме упование. 
Стъпили сме на раменете на личности, без които би била непостижима потребността от единение, помирение и напредък като генерал Васил Делов – военачалникът, присъединил града ни към суверенна България и направил Кърджали част от българския държавен модел, отбеляза още Цвета Караянчева. 
Тя пожела Кърджали да остане и занапред място, населявано от хора, които ценят истината и зачитат своите лидери и духовни пастири. Нека да запазим и да надградим онова, което ни е съхранило и сплотило през годините, да сме непоколебими в отстояването на демократичните ценности, призова председателят на Народното събрание. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.10.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.