Йорданка Фандъкова: Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“

Прочетена: 275

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“, а в зоната ще оформим линеен градски парк. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в официалната си страница във „Фейсбук“. „Прекратяването на процедурата за реконструкция на трасето на трамвай №5 от Руски паметник до Княжево ни даде възможност да направим тези промени в проекта. С тях се запазват 163 места за паркиране, както и локалните платна за движение. С промените направени от едно от най-големите френски архитектурни бюра „Вилмот архитекти“ се предвижда увеличение на озеленяването – 467 дървета и 3720 кв. м. зелени площи. Осигуряват се пешеходното и вело движението и се създават места за почивка“, се казва още в съобщението на Фандъкова. Тя посочва, че напречните връзки ще бъдат обогатени с по-подходящи пресичания на трамвайното трасе. 
„Запазването на броя на местата за паркиране е едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране. Архитектите от „Вилмот архитекти“ ще ни консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията. Целта ни е през април да стартира отново процедурата за избор на изпълнител на цялостния ремонт на трасето на трамвай №5. Промените, които правим, ни дават възможност да направим по-зелена градска среда и да увеличим пешеходните пространства и зоните за почивка“, съобщи още кметът на София.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.01.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.