Подмяната на вота е опита за преварт

Прочетена: 17

Фалшифицирането на изборните резултати, подмяната на вота на суверена, представлява, по същество, опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката. Това каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан. Той поясни, че особено притеснително е, че никой в България днес не е сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 000 бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Настояваме, прокуратурата да разследва дали не са налице основанията за подвеждане под съдебна отговорност по раздел 1 от глава 1 от НК – престъпления против републиката, а именно член 95”, каза лидерът на партията.
ДПС поиска извънредно заседание на ЦИК. На заседанието ЦИК да вземе решение и да задължи всички РИК и СИК да проведат изборите утре по следната процедура. Лютви Местам предлага да се считат за валидни само онези бюлетини, на които първият положен печат преди гласуването на българските граждани да бъде съчетан с положени ад хок, преди гражданинът да се упъти към тъмната стаичка, подписи на всички членове на СИК.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.05.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.