Местан: Това е опит за държавен преврат

Прочетена: 15

Категоричната ни позиция е, че разкритията на прокуратурата и на ДАНС по същество са опит за държавен преврат, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в извънредна пресконференция, съобщи Факти.бг.

Настояваме прокуратурата да разследва дали не са налице основания за подвеждане под съдебна отговорност за престъпление против републиката за опит за преврат и насилствено завземане на властта, заяви той.

Според него фалшифицирането на изборните резултати е подмяната на вота. Това е насилствено завземане на властта, никой в България днес не е сигурен дали намерените бюлетини са всички и дали няма пръснати по секциите. Относно това, къде те биха могли хипотетично да бъдат пръснати, той отговори, че по принцип това може да стане в секциите с етническо и народо население.

От ДПС настояха за извънредно заседание на ЦИК. Да бъдат задължени Районните и секционните комисии да бъдат валидни тези бюлетини върху, които има поставен първи печат и подписи на всички членове на комисиите в секцията преди да се отправи гражданина да гласува, след което да бъде поставен и втори печат.

Той се обърна и към президента Росен Плевнелиев, че ако това предложение на ДПС не бъде подкрепено, подобен род манипулации ще тегнат върху изборния резултат.

За да се изчисти международния образ на България всички ние трябва да минем през жесток политически катарзис. Местан призова за разследване дали няма добре организирана престъпна група и дали усложливата социология, която даваше преднина от 16% – 20% не участва в нея.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.05.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.