СДС: ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии маркиране на печатите на секционните комисии

Прочетена: 9

СДС предлагат ЦИК да разпореди на секционните избирателни комисии маркиране на печатите на секционните комисии. След първия печат да бъдат положени 3 подписа от трима членове на секционната избирателна комисия. Вторият печат да бъде полаган, ако на бюлетината има първия печат с маркировка и трите подписа. 24 години след промените ние сме особено чувствителни към всякакви опити за купуване и фалшификация на избори. Ние никога не сме си позволявали това и няма да го позволим и на други. Нека утре масово със своя вот купените и фалшифицирани гласове да не определят пътя на България“, каза д-р Емил Кабаиванов, председател на СДС.
„Тази фалшификация е обидна за нас, защото ни мислят за идиоти. Човек не е обича да го мислят за идиот. Единственият начин хората да се противопоставят на опитите да бъде фалшифициран или купен вотът е да гласуват масово. Призивът ни към хората е да излязат и да гласуват. Няма друг начин да се лекува куцащата демокрация освен с повече демокрация“, посочи Любен Дилов – син, председател на движение „Гергьовден“. По думите му, каквото и печатно издание да се прави, когато приключи неговият печат, е редно формите, от които то се печата, да бъдат унищожени в присъствието на възложител или да му бъдат предадени. „Интересно е какво се случва в тези печатници, които печатат протоколите и бюлетините. Те къде се намират, има ли ред, по който се взимат, белязват, унищожават, съхраняват. Не чухме този въпрос през последните няколко часа, а си струва да бъде зададен“, добави Любен Дилов – син.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.05.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.