ЦИК: Откритите 350 000 бюлетини не може да доведат до опорочаване на вота, тъй като с тях няма да се гласува

Прочетена: 9

Откритите 350 000 бюлетини не може да доведат до опорочаване на вота, тъй като с тях няма да се гласува. Това се посочва в съобщение от Централната избирателна комисия (ЦИК). Бюлетините, с които ще се гласува в изборите за народни представители, в днешния съботен ден 11 май 2013 г., са предадени от представители на РИК и общинската администрация на СИК и се намират в изборните помещения. Те са запечатани и се охраняват от органите на МВР. Съгласно писмо на Върховна касационна прокуратура от 11 май на ЦИК и прессъобщение на Прокуратурата намерените в печатница „Мултипринт“, гр. Костинброд 350 000 бюлетини са поставени под засилена охрана, което гарантира, че с тях няма да се извършва гласуване в изборите на 12 май.
Централната избирателна комисия уверява всички избиратели, политически партии и коалиции от партии и инициативни комитети, участващи в изборите на 12 май, че намерените в печатница „Мултипринт“ бюлетини, които се охраняват от компетентните органи, не могат да доведат до опорочаване на вота, след като с тях няма да се гласува, се казва в съобщението на ЦИК.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.05.2013. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.