Николай Бареков: Няма победител на тези избори

Прочетена: 2399

Barekov

„България без цензура (ББЦ) вече е парламентарно представена група в 43-то Народно събрание. Тя ще е със средна величина, но пък великолепно балансирана, тъй като има народни представители от всеки голям избирателен район. Уникалното е, че 15-те депутата на ББЦ са вместили цялата география на страната.” С тези думи Николай Бареков започна първата пресконференция на „България без цензура” след изборите. По повод парламентарната група на ББЦ той коментира още, че тя ще е най-качествената в НС, тъй като е съставена от млади експерти. Като единствен недостатък Бареков посочи, че в групата няма женско присъствие и се пошегува, че са настанали мъжки времена.

„Резултатът на ББЦ не е отличен. Има известно отстъпление спрямо изборите за Европейски парламент.”, посочи лидерът на партията. Той коментира, че е добре парламентът да е шарен, тъй като така вече няма непредставени граждани. „България трябва да има правителство възможно най-скоро, още с първия мандат, но без лидерите на различните формации и ДПС, което трябва да остане опозиция. Никой не събра достатъчно гласове за да поведе армията, затова трябва да се направи консенсусно правителство. Няма победител на тези избори. Ако Борисов направи крачка назад, както и аз направих, българският народ ще направи две крачки напред. Хората казаха, че нито Бареков, нито Борисов, нито Местан стават за премиери. Народът очаква едно голямо консенсусно управление от това Народно събрание. Трябва да е ясно кои партии подкрепят това правителство и при какви условия. Затова трябва да има споразумение – точка по точка кой какви ангажименти поема”, обясни той.

Бареков заяви, че коалициите с БСП, ДПС и Атака са невъзможни. „Това правителство трябва да изключи ДПС. По резултатите виждам, че БСП има по-сериозни вътрешни проблеми за решаване и не е добре да влизат в управлението. Да подписваш с БСП е авантюра, защото има прекалено много вътрешни проблеми, а с ДПС коалицията е невъзможна. Друга невъзможна коалиция е с партии, които са срещу европейското членство на страната, каквато е Атака”, каза още той и подчерта, че при АБВ и при Патриотичния фронт има много тези в тази насока.

Бареков съобщи още, че коалицията е излъчила преговорна група и очаква покана от този, който вземе мандата. В тази група самият лидер на ББЦ няма да участва. „Искаме открити разговори. Нашите условия няма да бъдат свързани с постове и кадруване, а с политики. Това, на което ще държим са новите работни места, подкрепа за българския бизнес, електронно правителство като оръжие срещу корупция. Ще настояваме за реформи в три ключови сфери – здравеопазване, енергетиката и образованието”, подчерта той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.10.2014. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

6 коментара по Николай Бареков: Няма победител на тези избори

  1. Пламена

    Със сигурност и народа не е от победителите.

  2. Вярно е! Няма победители, а само победено статукво. Тия предатели ще трябва да се съобразяват с малките партии в парламента.

  3. Прав е.

  4. Виктор

    Точно това е и причината скоро пак да има избори.

  5. Така е, обаче ако не видяхте самочувствието на ББ вчера.

  6. Добрата новина е че гласовете за ГЕРБ падат със всеки следващи избори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.