Връчиха дипломите на Випуск 2017 на ВТУ „Тодор Каблешков”

42-ма от абсолвентите са завършили с отличен успех

Прочетена: 1001

В зала „Юбилейна“ на ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе тържествена церемония по случай дипломирането на Випуск 2017 ОКС „Бакалавър“. На празника във ВТУ своите свидетелства за висше образование получиха 201 випускници от трите факултета на училището – „Техника и строителни технологии в транспорта”, „Транспортен мениджмънт” и „Комуникации и електрообзавеждане в транспорта”. 42-ма от абсолвентите, завършили с отличен успех, получиха дипломите си лично от ректора на ВТУ „Т. Каблешков” проф. д-р инж. икон. Даниела Тодорова. Всички те бяха наградени с поименно гравирани ръчни часовници.

„Днес отбелязвате края на един важен етап от Вашия житейски път и приемате заслужена награда за усилията и упоритостта, които вложихте през годините на следването си. Дипломата, която получавате, е израз на труда и желанията Ви и е заявка за реализиране на мечтите Ви. Нека тя винаги Ви напомня, че всяко добро начинание се увенчава с успех, когато е съпроводено с борбеност и със стремеж за развитие“, каза в обръщението си към завършващите проф. Тодорова. „Вие сте заредени с амбицията и уменията на откриватели, които сте научили в нашия университет. Националната икономика изисква висококвалифицирани специалисти и в нея има място за всички, които искат да получат адекватна житейска и професионална реализация. Но никога не забравяйте Вашия университет…”, емоционално завърши своето приветствие проф. Тодорова.

В награждаването на първенците се включи и специалният гост на тържеството флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, доктор хонорис кауза на ВТУ и началник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Варна. „Вашите дипломи не са само свидетелство за висше образование. Те са сертификат за изключително високо качество на образованието в областта на транспортните науки и гаранция за отлична професионална реализация в бъдеще. И не загърбвайте знанието. То е безспорното условие за успешната работа през годините. Попътен вятър и 7 фута вода под кила, за да бъде Вашето „плаване” в живота безметежно”, каза адмирал Медникаров.

Първенецът на Випуск 2017 Илиян Любомиров от факултет „Комуникации и електрообзавеждане в транспорта“ поздрави колегите си в качеството на говорител на випуска и благодари на преподавателите, които всеотдайно са помогнали на студентите по пътя към професионалното им израстване.

Зам.-ректорът по учебната дейност на ВТУ проф. д-р инж. Николай Георгиев също приветства довчерашните студенти. Той подчерта, че свидетелствата за висше образование са официалният финал на положената работа в залите и лабораториите, по време на стажовете в различните транспортни и строителни поделения. „Тази академична церемония за връчването на дипломите е своеобразният завършек на четиригодишните Ви усилия, оценка на Вашия труд в усвояването на нови знания и практически умения. Вярвам, че всички Вие дадохте онова, на което е способен един млад и амбициозен ум, за да овладеете новото и да получите желаното от Вас образование”, допълни проф. Георгиев.

Поздравления към дипломантите поднесоха и проф. Христо Христов – председател на Съвета на настоятелите на ВТУ „Т. Каблешков“, и инж. Валери Василев – гл. директор на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“. Бяха прочетени адреси от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В края на тържеството първенците на випуска и отличниците по факултети заедно с ректорското ръководство посадиха вечнозелено дърво в двора на училището като символ на успешния им старт в професионалното поприще, с което продължиха многогодишната традиция. „Този ден е ден на равносметка. Защото пътят, който извървяхте дотук, беше труден и пълен с предизвикателства. Вие ги приехте и преодоляхте”, подчерта проф. Тодорова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.11.2017. Категория Наука, Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.