КСБ награди отличниците от Випуск 2018 на Строителния факултет на УАСГ

Прочетена: 101

В Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) се проведе церемония по връчване на дипломите на абсолвенти от януарската сесия на 2018 г. на Строителния факултет (СФ). Събитието, което се състоя в зала „Аула Максима”, беше открито от проф. д-р инж. Фантина Рангелова, декан на СФ, в присъствието на проф. д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ, Руен Панчев, член на Изпълнителното бюро и УС на Камарата на строителите в България (КСБ) и председател на Съвета на директорите на „Строителна квалификация” ЕАД, преподаватели, гости и родители.

„Вие научихте и постигнахте много. Затова от днес за мен сте колеги инженери. Това е задължаващо. Строителната професия е за цял живот. Искам да Ви пожелая професионални успехи, щастие в личен план и да не забравяте пътя към Вашия университет”, заяви проф. Рангелова.

На свой ред проф. д-р инж. Иван Марков припомни, че в последните години той чете лекции само на студенти от Строителния факултет и в този смисъл се чувства особено съпричастен към абсолвентите, които очакват да получат дипломите си. „Няма да крия, че при всички подобни тържества като ректор и като Ваш преподавател изпитвам и малко тъга от раздялата с Вас. Това е разбираемо. Но от друга страна – учението е през целия живот. Затова аз ще бъда щастлив, когато срещна някой от Вас, който и в строителната практика по-нататък потърси помощта на своята Алма матер. И ние, Вашите учители, ще откликнем веднага – за разговор, за консултации или просто да изпием заедно по едно кафе като добри приятели, като съмишленици в една вечна професия“, каза в словото си проф. Марков. Той допълни, че наред с техническия аспект на образованието УАСГ развива у бъдещите инженери умения да реализират и управляват мащабни строителни обекти и процеси, като спазват строги екологични изисквания и включват безконфликтно сградите и съоръженията в природната среда. „В този смисъл УАСГ осигурява висше инженерно-строително образование на високо равнище с възможности за следдипломна квалификация и специализация. Трябва да имате самочувствие на знаещи и можещи хора. И не Вие, а строителният бизнес ще дойде при Вас, защото марката на нашия университет е авторитетна”, завърши проф. Марков.

По време на церемонията от КСБ бяха връчени и грамоти и парични награди на отличниците от Випуск 2018 на Строителния факултет на УАСГ, които бяха общо шест.

„Изключително ми е приятно да Ви съобщя решението на Камарата на строителите в България да награди няколко от най-изявените отличници на факултета. Безспорно сте щастливи в деня на успешното Ви завършване. Но искам да Ви уверя, че този ден е радостен и за строителния бранш, който в момента изпитва огромна необходимост от млади, висококвалифицирани и образовани кадри. Ръководни и изпълнителски. От утре Вие идвате при нас на строителните обекти и аз Ви приветствам в нашите редици, в редиците на строителите на нова България”, заяви Руен Панчев и раздаде отличията на КСБ на заслужилите млади строителни инженери.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 31.05.2018. Категория Наука, Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.