Кобрата: Ще направя всичко възможно отново да се бия за световната титла

Прочетена: 88

Кубрат Пулев бе избран за „Спортист на месеца“ в традиционната анкета на пресклуб „България“. Кобрата получи отличието „Златна България“ за 9-и път в своята кариера, като този път то му бе присъдено за успешната защита на интерконтиненталната титла срещу нигериеца Самюел Питър. „Благодаря за поредната награда. Аз уважавам и оценявам малките жестове и винаги ще е така. Пожелавам си да бъде успешна новата година и здраве, разбира се“, заяви Пулев.

„Интерконтиненталният пояс не е резултат от един мач срещу Самюел Питър. Това са всички мачове през годините, упорит труд и победи. Това ме доведе до класацията и до срещата за интерконтиненталния пояс. Беше хубав мач на родна земя, макар че бях контузен и имахме известни притеснения. Видя се, че самият Самюел Питър не беше особено добре подготвен, но той е опасен противник. Доколкото можах, направих така, че да дам максимално самочувствие на българите и на хората в залата. Все по-големи и по-трудни са крачките към световната титла.

Мисля, че имам още 1-2 стъпки до бой за нея. От мен ще дам каквото трябва, но в крайна сметка Господ решава. Ще направя всичко възможно да се случи и ще се стремя към победата. За мен е без значение срещу кого ще се изправя – аз съм състезател, обичам предизвикателствата. Това ме прави жив и щастлив. Никой от топ 10 не е за подценяване, това все пак е бокс“, добави Кобрата. Той коментира и разнопосочните новини по отношение на това срещу кого ще играе Антъни Джошуа, ако победи Владимир Кличко на 29 април. „Виждате, че всичко е интереси и движение на интересите. Чакаме боя между двамата. Победителят е задължен да играе с мен. Така че към края на годината трябва да има и такъв мач“, категоричен бе Пулев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 26.01.2017. Категория Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *