Хроники БСФЛ

Прочетена: 113

Инж. Борис Недялков

ВИСША ЛИГА И ПЪРВА ДИВИЗИЯ

С изиграването на 11 кръг от Висша лига и Първа дивизия на Българската строителна футболна лига (БСФЛ) конкуренцията за челните места се запазва.

Истинска драма се състоя на мача между отборите на „Бокал“ и „Ромстал ХЕС“. Още в първата минута след перфектно разиграване Боянин (Бокал) даде преднина на своя тим. След като получиха ранен гол, „Ромстал ХЕС“ отговори подобаващо и до края на частта с две попадения на Тодоров обърна резултата в своя полза. Втората част бокалци вдигнаха оборотите и съумяха чрез Боянин да възстановят паритета. Пет минути преди края Славов (Ромстал ХЕС) реализира за 3:2. Повратният момент настъпи в последната минута на мача, когато Йордан Янков отбеляза гол за равенство, но в следващата атака Боянин донесе победата на своя отбор с поредния си хеттрик.

Pipe System съумяха да постигнат второто си равенство във Висшата лига. То беше изковано срещу тима на „Виваком“ при резултат 3:3. Точни за „Пайпа“ станаха Борисов (2) и Кралев, а за „телекома“ – Георги Тодоров (2) и Симеон Митрев.
Доста интересен двубой изиграха „Инфра Холдинг“ и „Каммартон България“. Единствената разлика донесе Димитър Димитров (Инфра Холдинг), реализирал победния гол в мача в 45-ата минута.

Така „Инфра Холдинг“ остава в борбата за защита на титлата си.

Временният водач в лигата – „Ултрастрой“, постигна поредната си победа с 4:1 над отбора на G.P.Group , като головете реализираха Крумов (3) и Миленков, а за G.P.Group – Добри Иванов.
Както във Висшата лига, така и в Първа дивизия борбата за челните позиции не спира. Нова крачка към титлата направи тимът на „Главболгарстрой“, който в доста зрелищен мач спечели с 9:5 над „Люкос Инженеринг“. Александров, Копаранов и Новков (ГБС) реализираха по 2 гола, като за „Люкос“ Григоров и Дудеков също отбелязаха по 2 попадения.

В спора за третата позиция в Първа дивизия в пряк двубой влязоха „Марибор строй“ и „Артекс“, като първият отбор спечели по категоричен начин с 6:0 след 4 гола на Беширов.

Другият претендент за третата позиция „Контракт сити“ не срещна съпротива от „Онлайн машини“ и победи с 6:1. Голмайстори за „червените“ станаха Георгиев и Недялков (2), по веднъж се разписаха Бъчваров и Гергов. Почетния гол за „Онлайн“ реализира Евтимов.

„Рутекс“ и „Теразид“ не срещнаха отпор от своите противници, съответно от „АПИ“ и „Кобилдър“, като те бяха надиграни с 8:1 и 9:2.

След няколко колебливи мача най-после тимът на Paris Saint Gobain постигна така желаната победа, като се наложи над тима на „Ади колор“ с 4:2.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.06.2017. Категория Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.