Правителството ще отпусне 1 млн. лв. за реновиране на стадион „Спартак” във Варна

Прочетена: 98

Мартин Славчев

Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1 млн. лв. от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион „Спартак” във Варна. Проблемът с базата беше изложен на среща на ръководството на ФК „Спартак” и представители на фенклуба с премиера Бойко Борисов. На разговорите присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Кметът на Варна Иван Портних, който също взе участие, каза, че на следващото заседание на Общинския съвет ще се разгледа предложение за връщане на имотите в собственост на местната власт. Той пое ангажимент, че при положително гласуване общината ще предостави стадион „Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба.

За цялостното реновиране на базата са необходими 1 млн. лв. Премиерът Бойко Борисов обеща отпускането на сумата да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет.

„Имаме готовност да стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома”, увери министър Кралев.

Целта е ремонтът на спортния обект да бъде извършен преди 28 август 2018 г. – деня, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.11.2017. Категория Новини, Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.