Сензационно! Григор Димитров спечели Финалния „Мастърс“ в Лондон

Прочетена: 54

Теодор Николов

Българският ас Григор Димитров триумфира с титлата от Финалния „Мастърс“ по тенис в Лондон.

Родната звезда не изигра най-силния си мач, но все пак съумя да пречупи в три сета съперника си във финала от надпреварата – Давид Гофен – със 7:5, 4:6, 6:3 след 2 часа и 32 минути люта битка на корта.

Така тази вечер първата ни ракета заслужено спечели най-голямата титла в кариерата си, след като по-рано през сезона вече бе грабнал първи трофей от категорията „Мастърс“ – на турнира в Синсинати.

Решителният сблъсък бе посетен от близо 18 000 зрители, сред които бяха редица знаменитости, начело с Дейвид Бекъм. Самата купа пък бе връчена на в ръцете на шампиона от трикратния победител в турнира – легендата Борис Бекер. Така хасковлията прибави общо четвърто отличие за сезона – след тези в Бризбейн, Синсинати и София.

Припомняме, че двамата финалисти се срещнаха за втори път в рамките на седмица. В груповата фаза в Лондон Димитров разби Гофен с 6:0, 6:2. След това обаче белгиецът набра инерция, записвайки победи срещу Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Днес обаче за негово нещастие, той отново трябваше да преклони глава пред един от най-неудобните си противници. Това е общо пета победа за Димитров срещу Гофен на ниво ATP, като хасковлията има само едно поражение – на финала в Ротердам този сезон. Днешният сблъсък бе и повторениe на финала на турнира в София през февруари, когато Григор надделя със 7:5, 6:4.

Постижението на най-добрия ни тенисист е още по-впечатляващо, след като той регистрира 5 успеха в 5-те си мача. Гришо последователно надигра Доминик Тийм, на два пъти тазгодишния вицешампион, Джак Сок и испанеца Пабло Кареньо Буста, който смени котузения Рафаел Надал.

Това донесе на Димитров нови 1500 точки за ранглистата и го изстрелва от утре на третото място сред световния тенис елит – върхов момент в кариерата на българина.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.11.2017. Категория Новини, Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *