Започна изграждането на спортна зала „София Парк”

Проектът е на стойност 5 млн. лв., изпълнител е Обединение „Джи Пи Билд“

Прочетена: 94

Емил Христов

„Много малко са българските предприемачи, които обръщат внимание на спорта. Радвам се, че в годината, в която сме домакин на Световното първенство по волейбол, се намериха частни инвеститори, които да подкрепят един мощен волейболен проект“. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на официалната церемония за обявяване на началото на изграждането на спортна зала „София Парк“. Инвестицията в обекта е 5 млн. лв., изпълнител е Обединение „Джи Пи Билд“ с водещ партньор „Джи Пи Груп“ АД. Залата се реализира в рамките на втората фаза от строителството на комплекса Garitage Park. На събитието присъстваха зам.-кметът на София по направление „Финанси и стопанска дейност” Дончо Барбалов, управляващите партньори на Garitage Park Атанас Гаров и Давид Давидов, инж. Николай Чомаковски, управител на „Пайп Систем” АД и член на УС на КСБ, инж. Константин Йовчев от „Джи Пи Груп“ АД, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, президентът и старши треньор на волейболния клуб „Левски“ Владимир Николов, и др.

Общата стойност на проекта Garitage Park е 180 млн. евро. Застроената площ на комплекса ще бъде 380 хиляди кв. м. Той ще включва офис и жилищни сгради.

„Много съм щастлив, че бях поканен да посетя строежа на този огромен и модерен комплекс. Залата няма да бъде ползвана само за волейбол, а ще осигурява и добри възможности за младите софиянци да тренират любимите си спортове“, посочи министър Кралев. Той допълни, че държавата няма как да се справи сама с изграждането на спортна инфраструктура в България и разчита на инвеститори, за да се реализират подобни проекти.

Очаква се залата да бъде готова в края на 2019 г. „София Парк“ ще бъде и новият дом на волейболен клуб „Левски“, където отборът ще тренира и ще домакинства мачове си. Капацитетът на съоръжението е 1 700 зрители, като то ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове от Шампионската лига по волейбол. В програмата на залата ще бъдат заложени и часове на волейболна школа „Владо Николов“ – волейболни тренировки с аматьорска насоченост, които ще се водят от треньори специалисти за всяка възраст. Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, зона за журналисти и спортисти, каси и кафене. Освен това работещите и живеещи в комплекса ще имат възможност да практикуват баскетбол и футзал.

„Нашите усилия са насочени към това да създаваме устойчива и приятна среда и се надяваме, че с новата спортна зала екипът на ВК „Левски“ ще отбележи много спечелени мачове“, заяви от своя страна Атанас Гаров.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.04.2018. Категория Новини, Спорт. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.