Архив

Fatboy Slim и Armin van Buuren акостират на Слънчев бряг

Ако досега се затруднявахте в избора кои от многобройните музикални събития да посетите това лято, то сега положението става още по-сложно. В рамките на Solar summer festival ще гостуват някои от най-големите имена от електронната сцена. Абсолютният пик са участията на легендарния Fatboy Slim и топзвездата Armin van Buuren.
Fatboy Slim е пионерът, който наложи big beat като музикален стил с изключително успешните си албуми „Better Living through Chemistry”, „You’ve Come a Long Way, Baby” и „Halfway Between the Gutter and the Stars”. Покорил всички класации с абсолютните хитове като „The Rockafeller Skank”, „Right Here, Right Now”, „Praise You”, той работи и със звезди като U2, Madonna, Beastie Boys и много други. Хедлайнер на почти всички най-големи фестивали, той е сред малкото диджеи, които успяват да съберат на свое парти над 250 хил. души – това се случва през 2002 г. на плажа на Брайтън. Оттогава неговата парти марка Big Beach Boutique гостува на различни екзотични места като Рио де Жанейро, а тази година на 6 август е ред и на Cacao beach в Слънчев бряг.
На 13 август ще бъде сбъдната друга голяма мечта на електронните маниаци. На тази дата на Cacao beach ще пристигне Armin van Buuren - диджей №1 за последните три години според класацията на авторитетното списание DJ Magazine. В момента няма друг електронен артист, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мегазвезда. Авторът на абсолютни хитове като „Who Is Watching", „Going Wrong" и „In and Out of Love" подготвя нов албум. Самият той признава, че огромната му популярност се дължи на неговото радио шоу A State Of Trance (ASOT), което се излъчва всяка седмица в над 40 страни.
Останалите гости на Solar summer festival и друг път са идвали в България, но въпреки това са достатъчно сериозни имена. Техно магнатът Richie Hawtin ще се изяви на 31 юли, а на 7 август е ред на Sandy Rivera. Добре познатият ни тандем Mark Knight & Martijn Ten Velden ще пуска на 14 август, а закриването на феста ще бъде с нюйоркската хаус легенда Victor Calderone на 20 август.
Билетите за Fatboy Slim и Armin van Buuren вече са в продажба в разпространителските мрежи на Ticketstream и Eventim. В началото ще струват по 25 лева, като тази цена важи до изчерпване на промоционалната бройка.