Архив

Умни и красиви... мебели

Не ви ли се иска със започването на новата година да обновите и дома си. Превърнете старите мебели в нови, запазете функционалността им, като към нея добавите и атрактивна визия. За да постигнете това, разгледайте „умните” реализации на дизайнери, обновяващи шкафове, канапета и лампиони за свои специални клиенти. И продаващи продуктите си на солидни суми в евро


Функциите
на закачалките

Леката конструкция на алуминиевите закачалки позволява те да бъдат лесно превърнати в нещо различно. Експериментът на Мириам Цинк, наречен „light MI”, представя подредени една до друга златисти закачалки, които оформят уникален абажур. Окачен в стаята, този красив лампион хвърля интересни отблясъци от светлини и сенки по тавана.
Функцията на осветителното тяло, изработено от алуминиеви закачалки, може да бъде допълнително разгърната, като към него бъдат добавени различни аксесоари - сезонна украса, мъниста, филц. Цената, на която този новаторски абажур се предлага на пазара, е 159 евро.
Пънкарски
арттрансформации

Дизайнерският колектив „Burke & Hazelden” завладява ценителите с колекцията си от луксозни, необарокови мебели, претърпели арттрансформация. Художниците създават уникални ръчно рисувани мебели, като „обличат” старинните им форми в модерен графити колорит. Уникалните произведения са вдъхновени от изобразителното изкуство, като се превръщат в истински комплимент за всеки дом. Те са акценти, изпълнени с въображение и предназначени за частни клиенти и колекционери.
„Burke & Hazelden” изливат красотата на модерното изкуство върху зашеметяващ двуметров шкаф от времето на Луи XV, изработен от орех и украсен с богата рококо дърворезба. С красивите фасети и фантастични дърворезби на цветя шкафът представ-лява отлична повърхност за един уникален проект, включващ рисунки на изумителни графити.
Те преобразяват и прекрасно двойно легло от същия период, като покриват ореховата дървесина с черен цвят и я украсяват с интимни изображения в яркосиньо. Накрая фиксират повърхностите, богати на рококо флорални елементи, със силен гланц.
Дизайнерите на „Burke & Hazelden” възраждат и атрактивен старинен стол, като го тапицират с ръчно боядисана лимоненожълта волска кожа и украсяват извитите му крака благодарение на различни графити техники.
Цветни
светещи флакони

„Light Guerilla” използва празни флакони от спрей или дезодорант, за да създаде уникални осветителни тела, запазващи правилната си форма. Простичко конструирани и лесни за прилагане, модерните лампиони впечатляват с иновативния си вид и са истински поддръжник на философията за рециклиране на продуктите. За да постигнат 100-процентова уникалност, тези изчистени светещи единици са красиво оцветени в различен стил.
Сцени от далечни земи върху гардероба
Идея на художника Лукас Райз за трансформиране на обикновени мебели в запомнящо се произведение на изкуството се оказва безгранична. Артистичните му импровизации с боите прекрачват границите и отвеждат в различни светове и случки.
Всеки обект, създаден от Райз, представлява един идеален свят, където цветната визия е премахнала формата. Рисунките в мебелите на този художник като че излизат извън повърхностите на мебелите. Ръбовете изчезват, за да се даде път на безкрайното пространство, където се събират различни светове и е отразена пъстротата на живота.
Шкафът на Райз - „Някъде в Африка”, описва геометрични образи, като движението в композицията започва в центъра на лицевата част и се разширява до границите й. Тя се характеризира с гъсти елементи и цветове, както и с комбинация от прави и криви линии. Проектът изобразява духа на Африка, в който се преплитат арабската, западноевропейската и многообразната местна култура.
Мозайки от текстил възраждат мебели
„Squint” е бутик за антикварни мебели в Източен Лондон, основан от художника и скулптор Лиса Уатмоутх. Нейните проекти напълно преобразяват мебелите, старите рамки и овехтелите осветителни тела, превръщайки ги в атрактивни и колоритни артпредмети за всекидневна употреба.
Антикварните канапета със заоблени силуети и изящни детайли при облегалките и краката се превръщат в истинска цветна магия в проектите на „Squint”. Смели съчетания от ярки парчета плат образуват изумителна цялостна палитра, която съвсем заслужено може да бъде наречена шедьовър.
„Squint” ни представя още една нова интерпретация на великия проект на стола „Яйцето” от Арне Якобсен. Топлите и блестящи бои в платовете при облегалката на стола, изпълнени с дребни флорални мотиви, успокояват силата си при долната част на тапицерията – решена в бледи тонове и правилни линии. Формата на „Яйцето” несъмнено е една изключително подходяща основа, вдъхновяваща артистичното въображение на студиото.
Рамките на огледалата и свещниците, също облепени в наситени тонове, допълват атрактивната мека мебел изработена от студиото, като следват уникалната последователност в интериора.
С помощта на: zaINTERIORAcom