Архив

Има недостиг на пари за ремонт и поддръжка на пътищата

Има голям недостиг на пари за поддръжка и ремонт на пътищата, каза  във Варна председателят на управителния съвет на агенцията „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов. По думите му бюджетът на агенцията за тези дейности е 68 милиона лева, а са необходими около 100 милиона. Йотов посочи, че част от недостига може би ще бъде компенсирана с актуализацията на бюджета.
Срещаме затруднения с националното съфинансиране по програмата „Транзитни пътища 5”, допълни Йотов. Според него агенцията има шансове до края на годината да усвои 510 милиона лева от различни проекти по Оперативната програма „Регионално развитие".
Божидар Йотов инспектира завършилия ремонт на отсечката от пътния възел Невша до входа на Варна на автомагистрала „Хемус”. Ремонтът е започнат на 23 април. Изцяло са преасфалтирани  92 хиляди квадратни метра, а други 12 хиляди са изкърпени. Проектът е на стойност 2,4 милиона лева.  До три седмици ще приключи ремонтът на отсечката на „Хемус” от Невша до Каспичан. Той допълни, че до края на годината ще бъде направен ремонт на част от пътищата Варна-Добрич и Ветрино-село Добротич. За двете отсечки ще бъдат изразходени 10 милиона лева.