Архив

Перник обсъди програмата си за енергийна ефективност

В Перник беше организиран форум за обсъждане изпълнението на основните задачи, залегнали в стратегията за изпълнението на план енергийна ефективност на общината за периода 2007–2013 г.
„Източници за финансиране на проекти“ беше темата, която изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност (АЕЕ) инж. Кольо Колев представи на събитието. Участниците обсъдиха възможностите за кандидатстване по програми от фонд „Енергийна ефективност”, както и добри практики в областта.
Форумът бе организирана от община Перник, с подкрепата на АЕЕ, Пернишката търговско-промишлена палата, Софийската търговско-промишлена камара и фонд „Енергийна ефективност”. Срещата се проведе под патронажа на кмета на общината - Росица Янакиева.
Инициативата в Перник е поредната за АЕЕ, която следва целенасочена политика за повишаване на енергийната ефективност, активизирайки партньорството си с местните власти. Агенцията участва в срещи и събития с Националното сдружение на общините, с областните администрации - в Пловдив, Варна, Бургас и Русе, с общинската администрация в Бургас и Банско и е сред инициаторите на програмата за висока енергийна ефективност на Столичната община.