Архив

100 думи

Така както темата за прословутите СРС-та тотално омръзна на хората и само стари парламентаристи вече се упражняват в реторика, така и новите играчи в кандидатпрезидентската кампания все още не могат да кажат нищо различно. Разбирай – не посочват реални пътища за излизане от кризата.
Кризата продължава и само експортно ориентирани компании са с крачки нагоре. Само че строителният бранш строи в България (предимно...) и иска да работи сега. Защото до далечното „утре” ще трябва да се освобождават висококвалифицирани специалисти и работници, да се замразява техника. Да се трупат загуби. По признания на анализатори трудностите за строителите ще продължат, защото „купонът” с големите обществени поръчки все не се случва. „Грипозно” време, както и да го погледнеш...
В страната обаче се случват и събития, които показват, че след политическата и икономическата зима идва пролет. Независимо дали кокичетата ще имат вишневия цвят на японската сакура, или усещането ще бъде за свеж алпийски въздух... Същественото е, че тази седмица  строителният  бранш   определи своите ясни критерии за работата в бъдеще. Независимо от кризата. В  Хисар  ръководството на КСБ дискутира основните проблеми – новия ЗОП, необходимите промени в ЗУТ, за необходимостта от отделен закон за строителството. Пролетта ще дойде с много работа.