Архив

Дянков обяви трите основни цели на кабинета

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви трите основни цели, които правителството трябва да постигне до края на мандата си. Първата е през 2013 г. България да има много по-добра пътна инфраструктура. Втората цел е борбата с корупцията, с престъпността и „далаверите“ в държавната администрация, третата - увеличаването на българското производство.
По думите на Дянков трябва да се инвестира в големи проекти за Северна България, защото в инфраструктурно отношение тя изостава. „Нивото на корупцията, с което сме се сблъскали през последните 10 месеца, надвишава с няколко пъти това, което сме очаквали да видим“, допълни вицепремиерът. Според него за малки държави като България единственият начин да излязат от кризата е да се насочат към износ на продукция и услуги.
По думите му увеличаването на бюджетния дефицит не притеснява инвеститорите. „Това, което притеснява инвеститорите, е дали държавата в бъдеще трябва да увеличава данъците си, а ние имаме твърдото решение да не вдигаме данъци“, категоричен бе финансовият министър. Преди дни той обяви, че през 2013 г. България ще е с най-ниските данъци в Европа.
„В края на мандата трябва да се постигне нов тип държавническо управление, защото някак си идеята за държавност в момента като цяло не съществува или по-скоро ние трябва да я изграждаме от нулата“", завърши Дянков.