Архив

Възстановено е преминаването покрай Площада на авиацията в столицата

Възстановено е движението покрай Площада на авиацията в столицата (4-ти километър на бул. „Цариградско шосе”). Заради реконструкцията бяха въведени промени в организацията на движение. В празничните дни се работеше непрекъснато, за да бъде пуснато движението преди завръщането на софиянци от почивните великденски дни, както и стана в действителност. Ремонтът на едно от най-натоварените кръстовища в София се наложи и заради новата спортна зала, която ще бъде готова до лятото, а кръговото ще поема основния поток от коли при всяко състезание.
Освен че е положен нов асфалт, са ремонтирани тротоарите, направена е нова маркировка и е осигурено безопасно преминаване на пешеходците.
Ремонтът на кръговото движение беше свързано и с разширението на бул. „Асен Йорданов", който води към спортната зала. Цялата довършителна строителна дейност в района трябва да приключи до 15 май. След средата на май ще започне поставянето на 8 светофара, които ще регулират движението. От лятото столичани ще пътуват и по почти изцяло новия бул. „Асен Йорданов”. Той ще бъде разширен и ще има по три ленти за движение в двете посоки, за да може да поеме трафика при спортни събития.