Архив

Сто думи

Покрай политическата еуфория от посещението на президента на Бразилия Дилма Русеф в България изведнъж разбрахме, че шестата световна икономическа сила търси наши авиационни специалисти…
Шах!
Добре че българските таланти и в този бранш са достатъчно добре приети по света, та да ги мислим точно тях. Не че нямат нещо общо и с прочутия „Боинг”… Но е крайно време да си припомним, че „и ний сме дали нещо на света” и да спрем пустословието. Бразилците ни казват: „Преди 20 години бяхме като вас, но заложихме на позитивното и на работата”.
Едва ли може да има нещо по-позитивно от строителството. Фактът, който не се оспорва, е, че българските строители за двадесет години промениха страната.
Кой друг бранш може да твърди това? Военните със запустелите летища в Добрич, Доброславци и Габровница? Железничарите от държавната ясла? Селскостопанските производители, които ни гощават с български домати от… Полша?
Строителите могат. И като си припомняме надписа върху колоната на Омуртаг, ние приветстваме новия министър на регионалното развитие и благоустройството на първата консултативна среща със строителния отрасъл.
С Росен Плевнелиев работихме здраво и резултатите се виждат. Пред Лиляна Павлова има нови „магистрали”. От общите ни усилия зависи скоростта по тях.