Архив

Интериорът според зодията

Всеки човек се развива под влиянието на много и различни фактори, затова могат да му се харесат както модерният, така и класическият стил или пък може да предпочете кънтри и защо не хай-тек. Но всеки от интериорите непременно ще бъде така избран, че да притежава характерни черти именно за този зодиакален знак.
В миналия брой представихме какъв интериор предпочитат първите шест знака от зодиака, днес продължаваме и с останалите.


Везни
Везните са уравновесени натури, затова харесват спокоен интериор, лишен от крайности и екстравагантност. В домовете им цари уют и хармония, а също и усещане за свобода и простор. Чужди са им крещящите цветове, тяхната гама е „кафе с мляко”. Те често изпълват жилището си с акценти в светлосини, виолетови или сиви оттенъци. Тънки ценители на всичко естествено, Везните допълват дома си със стайни растения.
Скромните иначе Везни са доста претенциозни, що се отнася до обзавеждането. Изключително важно за тях е интериорът да е изтънчен, елегантен, декоративните предмети и посудата също. Те харесват както античните, така и модерните мебели и аксесоари, но откриват идеалния баланс между тях, когато се наложи да съчетаят една вещ с друга. Предпочитат правилните пропорции, симетрията, меките и леко закръглени ъгли. Високото качество, естествените материали и красивият вид на предметите, с които са заобиколени, кара Везните да се чувстват наистина „у дома” си.

Скорпион
Скорпионът е един от най-загадъчните зодиакални знаци. Стилни, страстни, властни натури, които изискват много от себе си и околните, те имат нужда от постоянна емоционална подкрепа, в това число и у дома. Затова червеният цвят им е необходим, но не като прелива в стаята, а върху аксесоарите. Често в домовете на Скорпионите присъства и морската тема, спомени от последната им почивка. Те предпочитат ярките цветове, но съчетани с черно-бялата гама.
Скорпионите, за разлика от Везните, не са никак претенциозни и често дори не обръщат внимание на вещите, които ги обкръжават (освен ако не са ги купили те самите). Но когато Скорпионът има за задача да обзаведе собствения си дом, то той ще го превърне в едно малко олицетворение на личното си аз. Затова жилищата на някои представители на тази зодия приличат на библиотеки, други на ателие, трети на антиквариат... Така или иначе, всички те обожават стелажите, оригиналните геометрични форми и футуристичния стил в мебелите. Но най-важното - кабинетът, ателието или личният офис са местата, където Скорпионът се чувства най-добре. Това е тяхното лично пространство, където имат възможност да се скрият от заобикалящия ги свят.
Представителите на тази зодия обичат тайнствеността и мистиката, затова обожават приглушеното осветление. Те много обичат оригиналните аплици, лампиони, настолни лампи и свещи.

Стрелец
Стрелецът е творческа и непостоянна натура. Той предпочита във всичко оригиналността. Мобилните мебели, които лесно се трансформират, са много подходящи за тях. Палитрата на тази зодия е от жизнерадостните цветове на дъгата – син, синьо-зелен, коралов, жълт, оранжев. Макар че за стрелеца идеални цветове не съществуват, те просто трябва да радват очите.
Тези хора са абсолютни почитатели на модата. Техният дом задължително трябва да бъде съвременен, ефектен и добре подреден. Последните тенденции в областта на дизайна и постиженията в техниката са нещата, които нито един Стрелец не пропуска да внесе в дома си. Той дори подсъзнателно се стреми да е различен от останалите, не иска да е като другите.
Често срещано явление е Стрелците да разместват периодично мебелите или да променят предназначението им. Пътешественик и книголюб, представителят на тази зодия подрежда дома си със стелажи за книги, музикални и видеоколекции, а така също и със сувенири, донесени от различни страни. Някои от тях дори превръщат цялото си жилище в музей. Най-важното за Стрелеца е да си направи уютно ъгълче с меко кресло или диванче и с добро ярко осветление, където ще може да се отдаде на любимото си занимание – четенето.

Козирог
Козирозите са големи консерватори. Те обичат класическия стил – в облеклото, мебелите, начина на живот; идеи за обзавеждането си черпят в музеите и дворците. Идеално съчетание за тях е черно-бялата гама, която подчертава друг доминиращ цвят, например червен, син или зелен.
Представителите на тази зодия са най-строгите и практични от целия зодиак, що се отнася до интериора. Мебелите на Козирозите трябва да бъдат функционални и перфектни, цветът и текстурата им - тъмни и ненатрапчиви. Жените обичат по-модерните аксесоари, а мъжете преди всичко са аскети и почитатели на минимализма. Дневната и холът са помещенията от дома, на които Козирозите отделят най-много внимание при обзавеждането. За тях са много важни детайлите и добре измисленото разпределение на жилището. Те декорират интериора си с разнообразни колекции, книги и антикварни предмети.

Водолей
Водолеят е мечтател, който живее в облаците. Той предпочита просторния светъл интериор. В жилището му се забелязва творчески безпорядък, претрупани всевъзможни детайли, цветове. Много често те самите не знаят какво харесват, затова си купуват всичко необичайно, което е привлякло вниманието им. В тяхното пространство могат да се съчетаят неочаквани смели решения и авангардизъм.
Изискан футуризъм, много стъкло и метал са не­щата, които са по сърце на Водолея. Жените, представителки на тази зодия, са доста по-практични, но мъжете предпочитат творческия безпорядък, мултифункционалните предмети, движещите се мебели и дори фонтанчета по средата на стаята. Типично и за двата пола обаче е стремежът им към свобода. Техните погледи винаги са устремени към бъдещето, така че в дома им задължително присъстват истински космически елементи. При избора на мебели като правило Водолеят обръща внимание на неординарността и функционалността.

Риби
Рибите са впечатлителни, романтични особи, които постоянно се грижат за своите близки. Те избират прости, функционални мебели и хармонична, топла цветова гама. Тънката им натура се проявява при избора на аксесоарите, те обичат селския и източния стил. Рибите се стремят да създадат най-вече уютен интериор. Техният интериор е нещо, което прилича на малка държава, съществуваща по собствени правила и закони. Те обичат изключително много уединението. Цветовата им гама са светлите оттенъци на небесносиньо, лилаво, зелено и сиво. Осветлението трябва непременно да бъде леко и ненатрапчиво. В целия си интериор рибите изглеждат загадъчно и креативно
Класическата Риба обича уюта и чистотата. Жените просто не могат да си представят дома си без дебели килимчета, красиви, изящни мебели и елегантни завеси. Но за сметка на това мъжете Риби могат да бъдат абсолютно равнодушни към тези „малки подробности”. Прохладни, естествени цветове и закръглени форми присъстват в интериора на всяка Риба, а така също и множество кокетни сервизи и малки аксесоари.