Архив

ВСУ „Любен Каравелов” дипломира нови специалисти

На датата с най-много единици през тази година във Висшето строително училище „Любен Каравелов” се проведе официално тържество за връчване дипломите на абсолвентите от лятната сесия на випуск 2011.
В присъствието на родители, приятели и познати абсолвентите от 73-тия випуск на ВУЗ-а получиха своите дипломи. 92 пъти ректорът на ВСУ „Любен Каравелов” доц. д-р инж. Георги Годинячки стисна ръката на всеки нов строител или архитект. Ръкоплясканията в залата не спираха, за да наградят усилията през последните четири години на тези млади хора, дошли в авторитетното висше училище, за да научат основите на строителния бизнес. Повече от половината випускници вече са започнали работа по специалностите си.
„Скъпи абсолвенти, завършихте успешно един етап от своето развитие – висшето си образование. Очаква ви нов по-труден университет – житейският. Тръгнете по вашия професионален път с много вяра, оптимизъм и ентусиазъм. Не забравяйте, че строителството е трудна и благородна дейност, но построеното остава. Всичко, което ще сътворите или построите, трябва да бъде дело, с което да се гордеете”, заяви в приветственото си слово доц. Годинячки.
Отличниците на випуск 2011 са инж. Татяна Дерменжи, специализация „Строителни конструкции”, инж. Филип Христов, специалност „Строителство на сгради и съоръжения” и инж. Таня Кренчева, „Строителство и архитектура на сгради и съоръжения”.
Почетен гост на тържеството беше акад. проф. д.т.н. Ячко Иванов – доктор хонорис кауза на ВСУ „Любен Каравелов” и председател на Научно-техническия съюз по строителство в България. „Дано някой от вас ме замести на академичното поприще и да се виждаме по-често на строителните площадки и в НТССБ”, заяви единственият строителен академик.
Първенците на випуска и абсолвентите с отличен и много добър успех бяха наградени с предметни награди, книги и грамоти.
„На добър час! Пожелавам на всеки от вас да носи достойно името на ВСУ „Л. Каравелов”!”, допълни ректорът на висшето училище доц. д-р инж. Георги Годинячки.