Архив

Министър и кмет връчиха дипломите на нови строители

Регионалният министър Лиляна Павлова и кметът на София Йорданка Фандъкова връчваха дипломи на поредния випуск студенти в УАСГ. Павлова даде дипломите на първите трима с най-висок успех в Архитектурния факултет, а Фандъкова – на първенците във Факултета по строителство. Всички студенти с успех над 5,50 получиха награди от по 100 лева. Първият дипломант с най-добър успех от випуска – Йордан Шулев, от Факултета по строителство, получи 200 лв., вторият по успех - Адриана Таскова - 180 лв., а третият - Христо Христозов - 150 лева.
„Не се отказвайте от мечтите си и не отказвайте предизвикателства, колкото и големи да ви се струват. Казвам ви това от личен опит. Колкото по-напред и нагоре гледа човек, толкова шансовете за успех са по-големи. Съществуват само тези страхове, на които позволим да стигнат до въображението ни. Останете в България, за да я направим заедно по-добро място за живеене”, пожела министър Павлова.
Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова пък призова завършилите да сътрудничат на кметството. „Останете в София, има толкова много да строим. Заедно с вас ще развиваме нашия град. Можем заедно да въплъщаваме нашите мечти. Проектите ви да станат реалност”, допълни кметът.
Аула „Максима” на УАСГ едва побра завършилите студенти от всички инженерни специалности през лятната дипломна сесия на 2011 г., както и урбанистите - бакалаври от първа дипломна сесия през юни - юли 2011 г. Тук бяха и много техни приятели, родители и близки.