Архив

На Нова година с… пистолет в ръка

След коледното тържество на вестникарите от „Строител”, където по заслуги Съветът на директорите отличи както самото списване на изданието на КСБ, така и колегите Иван Рачев, Денис Бучел, Красимир Кирев и Свилена Гражданска за особени постижения през изминалата година, дойде ред и на едно вече традиционно предизвикателство пред уменията на хората от вестника.
ВИП стрелбището на бул. „Г. М. Димитров” посрещна с особено внимание мераклиите да засвидетелстват възможностите си с Hechler & Koch и Glock в ръка. А затова имаше особен двегодишен мотив. На първия турнир пишещият тези редове заби в „десетката” всичките 10 куршума, а на втория това постижение повтори репортерът Теодор Николов.
На всички, разбира се, беше ясно, че няма как да „надскочат” максималните резултати на колегите си от предишните състезания, но спортната злоба и хъсът за усъвършенстване бяха достатъчен мотив за едно оспорвано състезание. А то тази година беше организирано и проведено по всичките правила на честната и спортсменска борба. Затова, разбира се, главният редактор на „Строител” Ренета Николова беше поканила големия приятел на вестника, председателя на Нотариалната камара Димитър Танев. Под зоркия му поглед двата отбора представиха личните си карти на специалистите от стрелбището, те изпълниха всички законови изисквания за стрелба с бойно оръжие, и стартът беше даден.
Преди състезанието докторът  по криминалистика Румен Лазаров - гл. инспектор в Академията на МВР, даде инструкции на участниците за принципите на безпроблемната стрелба, за боравеното с късоцевното оръжие и за всичко, което трябва да се спазва при стрелбите. Нагледен урок по прецизна стрелба демонстрира другият фен на вестника, командосът Иван Янкулов от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), който за отрицателно време направи „огърлица” с пет изстрела в десетката.
На състезание като на състезание! Отдавна не бях виждал колегите си с такива сериозни физиономии, с каквито заставаха на огневия рубеж…
Победител? Отново репортерът на годината Красимир Кирев, който беше отличен с подобаваща награда – специалната фланелка на СОБТ. Отборно - майсторите от отбор № 1 – Жоро, Калоян, Краси, Влади и Рени. Тяхната награда, бутилка с шотландска кафява течност, при всеобщо съгласие, беше подарена на д-р Румен Лазаров. Изненадата на вечерта дойде от уредника на вестника Велизар Златев, който поднесе своята награда за третото място - бутилка бяло вино - на симпатичната Оксана Николова от БНТ за нейния „безспорен успех” – последното място със само… 6 точки от 10 изстрела.
Това беше! Останалото са снимките и пожеланието този турнир да се провежда поне два пъти в годината, за да може хората на „Строител” не само да списват най-сериозния отраслов вестник, но и да предизвикат на състезание колегите си от други медии. Заслужава си да се потрудим и на огневия рубеж.