Архив

Insomnia – новото лятно предизвикателство на Metropolis


За първи път в историята си пионерите на електронната музика в България - Metropolis, са решили да зарадват родната публика не само с едно лятно парти, а с цял един месец - при това на едно от най-красивите и девствени места на българското Черноморие. В арена на амбициозния проект ще се превърне златният пясък на девствения Perla Beach край Приморско - бившия личен плаж на Тодор Живков, който е достъпен едва от няколко години.
Тъй като ни чакат много дълги нощи, поредицата от събития логично е озаглавена Insomnia Еlectronic Music Festival. Фестивалът ще се проведе между 23 юли и 21 август, а гости ще бъдат едни от най-големите имена на световната денс сцена.
Mеждународният старт е поверен във вещите ръце на един от пионерите на британската хаус сцена - Nick Warren, който ще загрее пясъците край Приморско на 23 юли. 7 август е датата, запазена за топдиджея John Digweed, който идва с новата звезда на Bedrock Records - израелския продуцент Гай Джей. Черешката на тортата е Кайзерът на техното - Sven Vath, който ще направи дебюта си на родното Черноморие с първото си плажно парти на 12 август.
Два дни по-късно (14 август) е планиран истински диджей маратон - Metropolis BG All Stars - над 12-часово парти с най-добрите имена на родната сцена. Фестивалът ще бъде закрит на 21 август, когато за големия финал директно от Филаделфия ще долети Josh Wink - един от първите международни гости в историята на Metropolis и българската електронна сцена.
Първите промоционални билети за фестивалните нощи вече са в продажба в мрежата на Eventim.