Архив

И крайните столични квартали трябва да имат добра инфраструктура

„Оттук очаквам да тръгне новият български олимпийски шампион”, заяви във видимо добро настроение от предстоящото събитие премиерът Бойко Борисов. Той откри спортен център в столичния кв. Челопечене на район Кремиковци. На церемонията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и председателят на БОК Стефка Костадинова.
Спортният център е с 1917 кв. м застроена площ. За отбелязване е, че строителството на тази придобивка за крайния столичен квартал започва по времето, когато Борисов е кмет на София.
В сградата има многофункционална спортна зала за баскетбол, волейбол, хандбал, както и две по-малки зали - за спортни танци и за фитнес.
Центърът разполага с лекарски кабинет, битови помещения и няколко търговски обекта. Основната зала е с капацитет 200 зрители. Строителството на обекта е на стойност 2,4 милиона лева и е финансирано от Столичния общински приватизационен фонд.
При откриването на спортната зала премие-рът и останалите официални лица гледаха демонстрационен баскетболен мач между отбори на училищата от кварталите Челопечене и Ботунец.
На журналистите и гостите направи впечатление и бликащата зеленина наоколо. Природата видимо се е преборила с дългогодишните замърсявания от практически спрения комбинат „Кремиковци”.