Архив

Живи в метал

През 2007 г. студенти от специалността „Метал” на Националната художествена академия гостуваха на галерията на СИБанк с изложбата „Скрап – скулптури от метални отпадъци”Сега „Живи в метал” продължава серията от изяви, в които въображението на младите художници „съживява” този толкова богат на възможности материал. Личността, която обединява участниците в творческите експерименти със скрап, е техният преподавател – проф. Велислав Минеков.
Авторите Бисер Недялков, Венцислав Шишков и Михаела Каменова търсят и намират своето място в изкуството с нестандартно виждане за измеренията на живота в материята. Духът на техните творби и характерът на материала идеално се преплитат и си взаимодействат в заглавието на изложбата: „Живи в метал”. Младите артисти намират вдъхновение в технологичните тънкости на работата с метал и в предизвикателството да създават скулптури от скрап.
Общо 24 металопластики в експозицията впечатляват с внимание към детайла. Пластичните търсения на тримата млади артисти са намерили израз в разнообразни и много „живи” форми.
Може да видите „Живи в метал” в галерия „Върхове” до 3 август.