Архив

Сексът и градът 2

„Сексът и градът” без съмнение е световен феномен. Голяма част от нежния пол чувства Кари, Саманта, Шарлът и Миранда толкова близки, че въобще не ги приема като измислени героини - те са им като истински приятелки. След шестте сезона на телевизионния сериал първата адаптация на „Сексът и градът” на голям екран донесе приходи в размер на 415 милиона долара.
В „Сексът и градът 2” режисьорът Майкъл Кинг решава да преобърне разбиранията за комедия, като пресъздаде различните форми и страни на традициите. „Тези четири жени никога не са обикновени и никога не са били. Миранда ражда извънбрачно дете, омъжва се късно и е водещият партньор. Шарлът преминава към юдейството, осиновява дъщеря, азиатче и ражда още една дъщеря. Саманта опитва различни връзки и решава да остане сама завинаги. Кари опитва всичко възможно да направи така, че връзката й с Тузаря да проработи и тя да остане писател на свободна практика”, разказва той.
В началото на филма всяка от героините се оказва впримчена в една от тези „женски” роли. Кари, вечното неомъжено момиче, сега се бори със съпружеската титла, защото нейната личност и цялата й кариера като писател е обвързана с идеята за живот, необвързан с брак. Миранда, партньор в престижна нюйоркска юридическа фирма, открива, че въпреки всичките години, през които е доказвала противното, има ограничения пред кариерата на работещите жени. Шарлът, която винаги е мечтала да бъде идеалната майка на любещо семейство, сега има любещо семейство и открива колко трудно постижимо е да бъде „идеална” майка в действителност. Скандалната Саманта пък приема табуто за менопаузата и остаряването, съпротивлявайки се на идеята, според която преминаващата през промяната жена трябва също да се промени.
За да усили фантастичния елемент във филма, създателят на продукцията решава да отведе четирите приятелки на ваканция в едно от най-екзотичните и желани места в света, едновременно модерно и напълно традиционно - Обединените арабски емирства.