Архив

Лондонската филхармония за първи път в София

Лондонската филхармония ще бъде главният акцент в програмата на Новогодишния музикален фестивал. Един от най-прочутите световни оркестри ще свири за първи път в България на 11 декември в Зала 1 на НДК.
НДК и SME обединяват усилията си, за да посрещнат над 100 души оркестранти, френската пианистка Елен Гримо, главния диригент Владимир Юровски и техните мениджъри. Концертната програма удовлетворява както вкуса на познавачите, така и на онези, които рядко биха се изкушили да посетят класически концерт. Първата част включва Симфония №5 от Менделсон и Четвъртия клавирен концерт от Бетовен, а след паузата във втората част ще прозвучи Трета симфония от Брамс.
Лондонската филхармония е единственият симфоничен оркестър в Обединеното кралство, който комбинира ежегоден абонаментен концертен сезон с регулярна работа в операта - както в Кралската фестивална зала, така и на Оперния фестивал в Глайнбърн.
Оркестърът работи с холивудската и английската филмова индустрия и е отличен с „Оскар" за записа на музиката към трилогията „Властелинът на пръстените".
Билетите са на цени между 50 и 200 лева и могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, както и в мрежата на Ticketpro.