Архив

Преместиха концерта на Scorpions на стадиона

Прощалният концерт на Scorpions в София на 9 октомври ще бъде преместен от досега обявената зала „Фестивална" на стадион „Академик” - Плиска (при БАН). Промяната се налага поради огромния интерес към последното гостуване на немските рокаджии в България, съобщиха организаторите от „Арт БГ” и Z-Rock.
Капацитетът на стадион „Академик” – Плиска, е 15 000 души, между които 5500 седящи места и трибуна за VIP гости. Съоръжението не трябва да се бърка с едноименния „Академик” до зала „Фестивална”.
Стадион „Академик” - Плиска (при БАН) се намира на ул. „Яна Лъскова” в непосредствена близост до хотел „Плиска”. До него лесно може да се стигне от спирка „Плиска” и завод „Електроника”. В деня на концерта в района на събитието ще има обозначителни табели и персонал, които ще упътват зрителите към входовете на стадиона:
Досега закупените билети ще важат без презаверка за съответните зони на стадиона, които остават непроменени.
Организаторите изразяват задоволството си от успешното финализиране на нелеките преговори за намиране на ново място за провеждане на събитието, тъй като подходящите за концерти стадиони в София към момента са с отнет лиценз за провеждане на масови мероприятия. Изключение прави Националният стадион „Васил Левски”, който обаче е ангажиран за този период с домакинските мачове на ЦСКА и „Локомотив” (София).
„Убеден съм, че имахме късмет със стадион „Академик” – Плиска, и феновете на Scorpions ще се наслаждават комфортно и пълноценно на рок легендите в последния им концерт у нас”, каза Петър Харалампиев от „Арт БГ”.