Архив

The Expendables: Непобедимите

Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Брус Уилис, Мики Рурк и Джет Ли накуп! Независимо от крайния резултат, самото събиране в един филм на тези иконични екшън герои от миналото и настоящето е паметно събитие само по себе си


Когато Силвестър Сталоун започва да пише сценария (той пише на ръка, като не ползва нито машинописна машина, нито компютър), той си представя „The Expendables: Непобедимите” като изпълнен с напрежение екшън филм, който е съвременен и остър и притежава сюжет с тема, на която зрителите биха откликнали. „Исках отново да изпитам едно определено чувство, определен вид правене на филм, определен вид манталитет – обяснява Сталоун. Това е история за хора, които не са във синхрон със света, но са изживели живота си, като са се придържали към определен код. Те нямат семейства, личният им живот е катастрофа - всичко, което имат, са те самите. Исках да дам на зрителите да погледнат в сърцата на тези мъже.” За вдъхновение Сталоун използва екшън филмите от старата школа като „Мръсната дузина” и „Кучетата на войната” - филми, където мъжете са мъже, битката е лице в лице и историята е достоверна.
И докато екшънът във филм на Сталоун може да достигне критичната точка, в „The Expendables: Непобедимите” историята е над всичко. Докато Слай изглажда историята, той продължава да се връща към темата за изкуплението и необходимостта да се разкрие емоционалната сърцевина на всеки персонаж. Той иска да проучи патоса да се живее на ръба на пропастта, като оголи страховете и слабостите на героите.
Историята се завърта около група наемници, чиято задача е да се внедрят в южноамериканска държава и да свалят безмилостния й диктатор. След започването на мисията обаче мъжете осъзнават, че нещата не са точно такива, каквито изглеждат, и се оказват въвлечени в опасна мрежа от измама и предателство. След като мисията е осуетена и животът на невинни е в опасност, мъжете трябва да се преборят с още по-голямо предизвикателство, което заплашва да унищожи задружната им група.