Архив

Танцът на цветята


През 2006 г. Мария Джелебова показа експозицията „Цветята на малката Ида” в пловдивската галерия „Сариев”. Това беше първата й самостоятелна изложба след няколко отличия за фотография и участия в общи изложби на съвременно изкуство. Сега тя се връща отново към малкото момиченце, което фантазира и сънува вихрения среднощен танц на своите цветя.
Този път обаче авторката показва целия цикъл от близо 20 портрета на цветя, вдъхновен от романтичната история. Но те не са просто илюстрация на главните герои от приказката, а ново превъп-лъщение и разказ за тайния живот на едни други почти нереални цветя. Малката Ида вече е пораснала и е разбрала през смях и сълзи, че е пришълец от реалност, която другите нямат привилегията да обитават.
Изложбата на Мария Джелебова може да бъде видяна в галерия „Сибанк” до 6 юни.

През 2006 г. Мария Джелебова показа експозицията „Цветята на малката Ида” в пловдивската галерия „Сариев”. Това беше първата й самостоятелна изложба след няколко отличия за фотография и участия в общи изложби на съвременно изкуство. Сега тя се връща отново към малкото момиченце, което фантазира и сънува вихрения среднощен танц на своите цветя.Този път обаче авторката показва целия цикъл от близо 20 портрета на цветя, вдъхновен от романтичната история. Но те не са просто илюстрация на главните герои от приказката, а ново превъп-лъщение и разказ за тайния живот на едни други почти нереални цветя. Малката Ида вече е пораснала и е разбрала през смях и сълзи, че е пришълец от реалност, която другите нямат привилегията да обитават. Изложбата на Мария Джелебова може да бъде видяна в галерия „Сибанк” до 6 юни.