Архив

Почивка в кома


Популярният френски писател Фредерик Бегбеде лично представи романа си в София. На среща със свои фенове той призна, че обича Набоков; има котка, която често забравя да нахрани; дели жените на три вида - проститутки, мръсници и досадници; едва сега открива минералната вода и мисли „че това е един наистина добър наркотик"; егоцентрик е и пише, за да чете себе си. В същото време призна, че се смята за най-романтичния на света.
В „Почивка в кома“ виждаме главния герой Марк на откриването на дискотеката с поетичното име „Кенефа“ в психоделичната обстановка и сред безумния декор на огромна тоалетна чиния и изливаща се от „казанчето“ вода върху специално поканените представители на френския и световния елит, сред които принцеси, баронеси и Борис Елцин. Марк се е запасил с шест презерватива, за да си легне с хора, които не познава. Но дълбоко в душата си знае, че и той като всички свои приятели иска само едно – любов и нормалност.
Бегбеде описва с хаплива ирония един специфичен вид парижка фауна, който се захранва с екзотични наркотици, неправдоподобни коктейли, диджейски миксове и безплодни светски разговори – среда, която и авторът, и героят отлично познават.

Популярният френски писател Фредерик Бегбеде лично представи романа си в София. На среща със свои фенове той призна, че обича Набоков; има котка, която често забравя да нахрани; дели жените на три вида - проститутки, мръсници и досадници; едва сега открива минералната вода и мисли „че това е един наистина добър наркотик"; егоцентрик е и пише, за да чете себе си. В същото време призна, че се смята за най-романтичния на света. В „Почивка в кома“ виждаме главния герой Марк на откриването на дискотеката с поетичното име „Кенефа“ в психоделичната обстановка и сред безумния декор на огромна тоалетна чиния и изливаща се от „казанчето“ вода върху специално поканените представители на френския и световния елит, сред които принцеси, баронеси и Борис Елцин. Марк се е запасил с шест презерватива, за да си легне с хора, които не познава. Но дълбоко в душата си знае, че и той като всички свои приятели иска само едно – любов и нормалност.Бегбеде описва с хаплива ирония един специфичен вид парижка фауна, който се захранва с екзотични наркотици, неправдоподобни коктейли, диджейски миксове и безплодни светски разговори – среда, която и авторът, и героят отлично познават.